Lidmaatschap

Een gecombineerd lidmaatschap voor ATSA en NL-ATSA via een inschrijving bij NL-ATSA is voortaan niet meer mogelijk.

Lid worden van NL-ATSA kan nog wel op deze manier:

Bent u al lid van de moederorganisatie ATSA? Stuur dan de bevestiging van uw ATSA lidmaatschap naar info@nl-atsa.org onder vermelding van ‘lidmaatschap NL-ATSA los’ en maak de contributie van €15 per jaar over op rekening NL83 INGB 0004 4791 50 ten name van NL-ATSA te Utrecht onder vermelding van ‘NL-ATSA lid los’ en uw voorletters en achternaam (dus bij de omschrijving/mededeling bijvoorbeeld: NL-ATSA lid los, J. Jansen). Zodra we uw betaling ontvangen hebben, bent u ook lid van NL-ATSA.

Bent u nog geen lid van moederorganisatie ATSA? Dan kunt u zich rechtstreeks bij ATSA inschrijven via deze link. Nadien kunt u lid worden bij NL-ATSA (zie boven).

De moederorganisatie ATSA kent verschillende soorten lidmaatschap. Lees eerst onderstaande beschrijvingen zorgvuldig door en bepaal welk lidmaatschap het beste bij uw situatie past.

Gewone lidmaatschappen
Een klinisch lid heeft ten minste een master’s diploma/doctoraal diploma op het gebied van gedragswetenschappen en ten minste 2000 uur ervaring in het klinisch werken met plegers van seksueel grensoverschrijdend gedrag (diagnostiek, risicotaxatie, behandeling).

Een onderzoekslid heeft ten minste een master’s diploma /doctoraal diploma op het gebied van gedragswetenschappen en ten minste 2000 uur ervaring in het doen van (wetenschappelijk) onderzoek op het gebied van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Een klinisch en onderzoekslid heeft ten minste een master’s diploma /doctoraal diploma op het gebied van gedragswetenschappen en ten minste 2000 uur ervaring in het klinisch werken met plegers van seksueel grensoverschrijdend gedrag (diagnostiek, risicotaxatie, behandeling) en ten minste 2000 uur ervaring in het doen van (wetenschappelijk) onderzoek op het gebied van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Een professioneel lid heeft ten minste 2000 uur werkervaring met betrekking tot de preventie van zedendelicten en/of het begeleiden van plegers van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Buitengewone lidmaatschappen
Een buitengewoon klinisch lid heeft ten minste een master’s diploma /doctoraal diploma op het gebied van gedragswetenschappen en minder dan 2000 uur ervaring in het klinisch werken met plegers van seksueel grensoverschrijdend gedrag (diagnostiek, risicotaxatie, behandeling), of heeft een bachelor’s of gelijkwaardig diploma op het gebied van gedragswetenschappen en ervaring in het klinisch werken met plegers van seksueel grensoverschrijdend gedrag (diagnostiek, risicotaxatie, behandeling), of is werkzaam met plegers van seksueel grensoverschrijdend gedrag (bv. reclasseringsmedewerkers en sociotherapeuten).

Een buitengewoon onderzoekslid heeft ten minste een master’s diploma/doctoraal diploma op het gebied van gedragswetenschappen en minder dan 2000 uur ervaring in het doen van (wetenschappelijk) onderzoek op het gebied van seksueel grensoverschrijdend gedrag, of heeft een bachelors of gelijkwaardig diploma op het gebied van gedragswetenschappen en ervaring in het doen van (wetenschappelijk) onderzoek op het gebied van seksueel grensoverschrijdend gedrag, of is werkzaam met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van plegers van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Geaffilieerde lidmaatschappen

Meer informatie volgt snel! 

NL-ATSA werkt een geaffilieerd lidmaatschap uit voor mensen die wel de juiste kwalificaties hebben, en graag bij NL-ATSA betrokken willen zijn, maar geen meerwaarde zien in het volwaardig lidmaatschap van ATSA.  Hierbij kunt u voor een kleiner bedrag enkel lid worden bij NL-ATSA maar ook genieten van enkele (beperkte) ATSA-voordelen. Ook zullen wij een apart aanbod voorzien voor studenten. Wanneer u hierover vragen heeft, kunt u contact opnemen met NL-ATSA via deze link.

button-inschrijven