Browser wordt niet ondersteund
Om deze website te bezoeken raden wij aan om Chrome, Firefox, Edge of Safari te gebruiken.

Activiteiten

symposia, workshops, training, publicaties

De activiteiten van nl-atsa richten zich op het verspreiden en toepassen van internationale kennis en ervaring in Nederlandstalig gebied én het stimuleren van terugkoppeling van hier opgebouwde kennis en ervaring naar het internationale veld.

activiteiten afbeelding

Symposia

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

Werkgroepen

NL-ATSA wil haar slagkracht vergroten door het opzetten van compacte werkgroepen bestaande uit actieve leden die zich richten op een specifiek onderwerp/probleem.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan het creëren van een evidence based basis plan van aanpak waar gemeenten op kunnen voortbouwen als zij te maken krijgen met uit detentie of behandeling terugkerende pedofielen. Of denk aan het opstellen van richtlijnen voor behandelaars in de reguliere GGZ die een zedendelinquent in behandeling krijgen voor niet-risico gerelateerde problematiek.

  • Onderzoek: Julia Wilpert, Kasia Uzieblo & Marije Keulen-de Vos
  • Behandeling: Marije Keulen-de Vos, Zohra Lkasbi & Jan Willem van den Berg
  • Preventie: Minne De Boeck, Ellen Janssen, Maaike Blok, Jules Mulder, Theresa Bravenboer
  • Diagnostiek & risicotaxatie: Kasia Uzieblo, Minne De Boeck & Wineke Smid

Training

NL-ATSA organiseert zelf geen trainingen, maar geeft op deze plek links naar trainingen die NL-ATSA voor haar leden van belang vindt.

Kent of geeft u een belangrijke training? Deel het met ons via ons contactformulier.

Training in het gebruik van risicotaxatie voor zedendelinquenten: Static/Stable/Acute

De Static/Stable/Acute (SSA) is een empirisch ontwikkelde combinatie van statische en dynamische instrumenten voor het inschatten van het risico van toekomstig seksueel en gewelddadig delictgedrag bij zedendelinquenten. De SSA combinatie kan gebruikt worden om beslissingen te nemen omtrent behandeltoewijzing, verloven of het bepalen van intensiteit van toezicht en begeleiding bij terugkeer in de samenleving. Daarnaast is de SSA combinatie van waarde bij het bepalen van behandeldoelen en het evalueren van vooruitgang in de behandeling.

Wilt u meer weten of zich inschrijven voor deze training? Ga dan naar de website van de RINO Groep. Leden van NL-ATSA komen in aanmerking voor een korting.

Publicaties

NL-ATSA deelt graag kennis door bijvoorbeeld studiedagverslagen of artikelen over diverse onderwerpen te schrijven. Hieronder vind u (links naar) de recentste publicaties.

2019

2018