Browser wordt niet ondersteund
Om deze website te bezoeken raden wij aan om Chrome, Firefox, Edge of Safari te gebruiken.

Activiteiten

symposia, workshops, training, publicaties

De activiteiten van nl-atsa richten zich op het verspreiden en toepassen van internationale kennis en ervaring in Nederlandstalig gebied én het stimuleren van terugkoppeling van hier opgebouwde kennis en ervaring naar het internationale veld.

activiteiten afbeelding

Symposia

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

Werkgroepen

NL-ATSA wil haar slagkracht vergroten door het opzetten van compacte werkgroepen bestaande uit actieve leden die zich richten op een specifiek onderwerp/probleem.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan het creëren van een evidence based basis plan van aanpak waar gemeenten op kunnen voortbouwen als zij te maken krijgen met uit detentie of behandeling terugkerende pedofielen. Of denk aan het opstellen van richtlijnen voor behandelaars in de reguliere GGZ die een zedendelinquent in behandeling krijgen voor niet-risico gerelateerde problematiek.

Er zijn 4 werkgroepen:

  • Onderzoek: Julia Wilpert, Kasia Uzieblo, Marije Keulen-de Vos, Manon Kleijn & Eveline Schippers

De werkgroep Onderzoek richt zicht op wetenschappelijke kennis toegankelijk maken voor de praktijk, onderzoek uit Nederland en België onder de aandacht brengen; en waarborgen dat wetenschappelijk onderzoek voldoende aan bod komt op studiedagen en congressen. Neem gerust contact op met de leden als je interesse hebt om deel te nemen! We komen 1x per kwartaal online bij elkaar.

Lees hier de flyer van de werkgroep met uitleg over de uitgangspunten en werkwijze.

Lees hier de factsheet over delicten waarbij het gaat om het downloaden van kindermisbruik beelden:

  • Behandeling: Marije Keulen-de Vos, Zohra Lkasbi, Lotte de Geus

De werkgroep Behandeling is een subcommissie waarbij het thema behandeling van seksueel geweld wordt uiteengezet. Hierbij is aandacht voor evidence-based behandeling van volwassenen en kinderen/jongeren en de bijhorende context, diverse vormen van behandeling (bijv. psychologische behandeling, farmacotherapie, vaktherapie) voor seksueel geweld en relateerde onderwerpen (bijv. traumabehandeling), diverse vormen van seksueel geweld, en specifieke doelgroepen (bijv. LVB, autisme). Neem gerust contact op met de leden als je interesse hebt om deel te nemen! We komen 1x per kwartaal online bij elkaar.

Lees hier de flyer van de werkgroep met uitleg over de uitgangspunten en werkwijze.

  • Preventie: Minne De Boeck, Ellen Janssen, Maaike Blok & Jules Mulder

De werkgroep preventie is een subcommissie die zich bezig houdt met het thema preventie van seksueel geweld. Hierbij is aandacht voor kennis omtrent evidence-based preventie van seksueel geweld ten aanzien van volwassenen en minderjarigen en de daarbij horende context, de vormen van preventie en verdere gerelateerde onderwerpen. De werkgroep preventie richt zich zowel op professionals die werken rond de preventie van seksueel geweld, als op professionals die werken met (potentiële) daders van seksueel geweld.

Lees hier de flyer van de werkgroep met uitleg over de uitgangspunten en werkwijze.

  • Diagnostiek & risicotaxatie: Kasia Uzieblo, Minne De Boeck, Alana Schuerwegen & Wineke Smid

Training

NL-ATSA organiseert zelf geen trainingen, maar geeft op deze plek links naar trainingen die NL-ATSA voor haar leden van belang vindt.

Kent of geeft u een belangrijke training? Deel het met ons via ons contactformulier.

Training in het gebruik van risicotaxatie voor zedendelinquenten: Static/Stable/Acute

De Static/Stable/Acute (SSA) is een empirisch ontwikkelde combinatie van statische en dynamische instrumenten voor het inschatten van het risico van toekomstig seksueel en gewelddadig delictgedrag bij zedendelinquenten. De SSA combinatie kan gebruikt worden om beslissingen te nemen omtrent behandeltoewijzing, verloven of het bepalen van intensiteit van toezicht en begeleiding bij terugkeer in de samenleving. Daarnaast is de SSA combinatie van waarde bij het bepalen van behandeldoelen en het evalueren van vooruitgang in de behandeling.

Wilt u meer weten of zich inschrijven voor deze training? Ga dan naar de website van de RINO Groep. Leden van NL-ATSA komen in aanmerking voor 5% korting. Gelieve hiervoor NL-ATSA te contacteren.

Publicaties

NL-ATSA deelt graag kennis door bijvoorbeeld studiedagverslagen of artikelen over diverse onderwerpen te schrijven. Hieronder vind u (links naar) de recentste publicaties.

2019

2018